Geen inspiratie en maar weinig motivatie? Hier lees je meer over vis.

Je kennis over vis vergaar je niet op een nacht tijd. Bij de Noordzee hebben we intussen al meer dan 30 jaar ervaring, die we maar al te graag met je delen!  Hieronder proberen we je zo veel mogelijk bij te leren en je vooral te inspireren. Recepten met vis, weetjes over vis en seizoensgebonden vissoorten… Je vindt er alles over terug.

Een vraag? Of een onderwerp waarover jij graag zo lezen? Laat het ons weten!

Nieuws

menu Kerst en Nieuw - langoestines

Menu voor Kerst en Nieuw

Nieuws
2025 komt stilaan dichterbij en dat wil zeggen: feestdagen! Wat dacht je van vis op je menu voor Kerst of Oudjaar? We hebben heel wat suggesties voor je in petto!  Heb jij je menu voor kerstavond of kerstdag al samengesteld?…
Lees meer
Sint-jakobsschelpen. Het seizoen loopt van mid-oktober tot maart

De coquilles saint-jacques zijn terug!

Nieuws
Daar zijn ze weer: de sint-jakobsschelpen zijn terug in seizoen. Beschikbaar vanaf vandaag in onze viswinkel. Maar voor je ze begint op te snoepen: hieronder lijsten we enkele weetjes voor je op.  Oorspronkelijk een souvenir Wist je dat Sint-Jakobsschelpen vroeger…
Lees meer
pieterman

Seizoen van de pieterman

Nieuws
Ken jij de pieterman al? Nee? Je bent niet alleen! Nochtans is de pieterman een o-ver-heer-lijk visje. De pieterman is familie van de baarsachtigen, maar is vergelijkbaar met de zeetong qua smaak.  De pieterman zwemt in de Atlantische Oceaan, de…
Lees meer
Vis is gezond voor het lichaam

Is vis wel echt gezond?

Nieuws
Vis is gezond. Daar hoor en lees je overal. Maar welk positief effect heeft vis nu eigenlijk op het menselijke lichaam? Lees verder! Een verlaagd risico op hart- en vaatziekten Hart- en vaataandoeningen zijn helaas veel voorkomend. Wereldwijd zijn ze…
Lees meer
Oesters bij de Noordzee

Oesterseizoen van start!

Nieuws
Het seizoen van de oesters is van start gegaan! Vanaf vandaag hebben we élke dag oesters in ons aanbod, zowel in de winkel als aan de fishbar.  Het oesterseizoen loopt doorgaans van mid-september tot april. Wist je trouwens dat het…
Lees meer
mosselen - bodemcultuur

Daar zijn de mosselen eindelijk!

Nieuws
Ze hebben iets langer dan gewoonlijk op zich laten wachten, maar daar zijn de Zeeuwse mosselen eindelijk! Gekweekt volgens de traditionele bodemcultuur, goed gevuld en lekker van smaak. Beschikbaar in onze viswinkel én ‘à la plancha’ aan onze fishbar. Mosselen…
Lees meer

Team Noordzee met jaarlijks verlof!

Nieuws
Van maandag 22 juli tot en met maandag 12 augustus inclusief, zullen onze fishbar en viswinkel gesloten zijn. Ons team rust dan welverdiend uit zodat we het tweede deel van dit jaar met 2000% energie tegemoet kunnen!  Benieuwd naar wat…
Lees meer

De nieuwe maatjes zijn er!

Nieuws
Goed nieuws voor de liefhebbers van de Hollandse nieuwe, want het nieuwe maatjesseizoen is van start gegaan! Iets later dan gewoonlijk, maar oh wat zijn ze weer lekker. Wist je trouwens dat de Hollandse Maatjes niet enkel op Nederlandse wateren…
Lees meer

Openingsuren Noordzee

Nieuws
Onze viswinkel Dinsdag – vrijdag: 8:00 – 18:00 Zaterdag: 8:00 – 17:00 Gesloten op zondag en maandag Onze fishbar Dinsdag – zondag: 11:00 – 18:30 Gesloten op maandag
Lees meer
Garnalen zijn schaars

Garnalenschaarste

Nieuws
Je hebt het allicht al op elk medium zien verschijnen: garnalen zijn tegenwoordig erg schaars in België. Daar zijn verschillende redenen voor: te veel wijting in zee (die de garnalen zelf graag eten), overbevissing op garnalen én het veranderende milieu.…
Lees meer

Zwanger? Deze vis mag je wél eten

Nieuws
Ben je zwanger en liefhebber van vis? Dan heb je pech. Je mag immers niet zomaar elke vissoort of visgerecht eten als je een kindje verwacht. Welke mag je dan wel eten? We sommen het voor je op.  Hoewel je…
Lees meer

Beer for charity: Maatwerk Brut

Nieuws
Een heerlijk alcoholisch biertje drinken én daarmee het goede doel steunen? Yes you can. Vanaf dit weekend kan je Maatwerk Brut aan onze fishbar bestellen!  Maatwerk Brut? Nog nooit van gehoord, zeg je? Dat kan. Het bier is immers spiksplinternieuw…
Lees meer

‘Nee’ tegen visafval!

Nieuws
Wist je dat we bij de Noordzee zo weinig mogelijk voedings- en visafval produceren? Dat doen we door zo veel mogelijk van onze kwalitatieve producten te hergebruiken en te verwerken.  Onze verse vis wordt dagelijks geleverd. Dat doen we om…
Lees meer
Noors dieet, gezonde voeding

Hoe vis voor een gezond lichaam zorgt

Nieuws
Hoewel we bij de Noordzee geen grote fan van de dieetcultuur zijn, juichen we wél een gezond eetpatroon toe. En laat vis nu net hét ingrediënt zijn dat kan bijdragen tot die gezonde levensstijl. Zo bewijst ook het Noorse ‘dieet’,…
Lees meer
Zalm is rijk aan Omega 3

Vis, is het echt zo gezond?

Nieuws
Is vis echt zo gezond als iedereen beweert? Het antwoord is ‘ja’. Maar waarom is het nu net zo gezond? En welke gezondheidsvoordelen kunnen we ermee halen? We lichten toe. Hoewel je op het terras van de Noordzee op zonnige…
Lees meer

Deze vissen eet je in het voorjaar

Nieuws
Het hele jaar door is er aanvoer van verse vis. Toch is het aanbod van vis dat in onze vistoog ligt niet elke maand, week, zelfs niet elke dag hetzelfde. Verschillende vissoorten planten zich immers op verschillende tijdstippen en locaties…
Lees meer

Vis van bij ons: altijd de beste keuze!

Nieuws
Nee, met ‘vis van bij ons’ bedoelen we niet per se ‘vis uit onze Noordzee-vistoog’. Waar we wél op doelen, is dat het eten van ‘vis uit onze (Belgische) wateren’ altijd de beste keuze is! We leggen je uit waarom! …
Lees meer

Hoe lang kan je vis bewaren? 

Nieuws
Wanneer je vis koopt in een (vis)winkel, dan is de (normaal gezien) kraakvers. Daarom eet je de vis die je gekocht hebt best nog de dag zelf. Dan zal de kwaliteit het beste zijn. Toch kan je vis ook wat…
Lees meer

1958: de start van de Noordzee

Nieuws
Al sinds 1994 zijn Wouter en Veronique de gezichten van en de drijvende kracht achter de Noordzee. Maar wist je dat de Noordzee eigenlijk al in 1958 werd opgericht? Wat toen nog een kleine viswinkel voor uitsluitend verse vis was,…
Lees meer

Recepten

Pasta Vongole

Recepten
Ingrediënten voor 4 personen 3 sjalotten 2 teentjes look 1 bussel (platte) peterselie 1 kg venusschelpen zout 500 g spaghetti olijfolie peper van de molen Bereidingen  Pasta Zet een grote pot water op het vuur en voeg er wat zout…
Lees meer
Tartaar van tonijn

Tartaar van tonijn

Recepten
Ingrediënten voor 4 personen 400 gr verse tonijn 1 el sojasaus 1 klein stukje gember, gehakt 1 bussel koriander, fijngehakt 8 stuks Chinese kers (physalis), in schijfjes 1 kleine kl wasabi 2 limoenen, het sap 1 kl geroosterde sesamzaadjes Bereiding…
Lees meer
Rog met kappertjes en botersaus

Rog met kappertjes en gebakken patatjes

Recepten
Ingrediënten voor 4 personen 4 verse roggenvleugels ½ bussel krulpeterselie 1 citroen boter bloem peper zout 4 eetlepels kappertjes 400 g aardappelen (vastkokend) Bereiding Vis Haal de roggenvleugel(s) uit de frigo en kruid met wat peper en zout langs beide…
Lees meer
Zeetong Meunière

Zeetong Meunière

Recepten
Ingrediënten voor 4 personen 800g aardappelen  1 kropsla  1 sjalot  enkele sprieten bieslook enkele takjes dragon 1 bussel (platte) peterselie 4 zeetongen ontveld 1 scheutje olijfolie 80g boter peper zout een scheutje olijfolie of sla-olie een scheutje natuurazijn 2 citroenen…
Lees meer

Events

Maatjesfestival

20e editie maatjesfestival!

Events
Ken je het maatjesfestival al? Nee? Hoog tijd om daar werk van te maken! Dit jaar vieren we immers de 20e editie van het maatjesfestival. We beloven er iets moois van te maken! Elk jaar vieren we de komst van…
Lees meer