Hoe vis voor een gezond lichaam zorgt

Noors dieet, gezonde voeding

Hoewel we bij de Noordzee geen grote fan van de dieetcultuur zijn, juichen we wél een gezond eetpatroon toe. En laat vis nu net hét ingrediënt zijn dat kan bijdragen tot die gezonde levensstijl. Zo bewijst ook het Noorse ‘dieet’, waarbij pure, onbewerkte eetwaren centraal staan.

Wie kiest voor een Noors ‘dieet’, kiest er niet voor om minder te eten, noch om te focussen op enkel gezonde voeding zoals salades en soepen. Kies je voor een Noors ‘dieet’, dan zal je steeds mooie maaltijden kunnen eten. We zijn dus op slag al fan! 

Weet wat je eet

Bij dat Noorse dieet wordt er voornamelijk focus gelegd op pure, onbewerkte producten waaronder vis (onbewerkt). Die zijn immers een garantie op het behoud van een hele hoop vitaminen, uitstekende darmflora, bio-actieve stoffen en mineralen. Dankzij al deze stoffen versterkt de immuniteit, verstevigt het haar en verbetert de huid. Bovendien zorgt Omega 3, dat in heel wat vissoorten en ook in oliën zit, voor een betere functie van het hart, de ogen én de hersenen. 

Je hoeft dus niet per se minder te eten of jezelf van alles te ontzeggen. Een gebalanceerd eetpatroon waar onbewerkte voeding de hoofdrol speelt, kan al heel wat verandering teweegbrengen. 

Het Noorse ‘dieet’ omvat niet enkel vis, maar ook producten als koolzaadolie, yoghurt, skyr, cottage cheese en andere producten staan op de lijst met gezondheidsvoordelen!