Geen inspiratie en maar weinig motivatie? Hier lees je meer over vis.

Je kennis over vis vergaar je niet op een nacht tijd. Bij de Noordzee hebben we intussen al meer dan 30 jaar ervaring, die we maar al te graag met je delen!  Hieronder proberen we je zo veel mogelijk bij te leren en je vooral te inspireren. Recepten met vis, weetjes over vis en seizoensgebonden vissoorten… Je vindt er alles over terug.

Een vraag? Of een onderwerp waarover jij graag zo lezen? Laat het ons weten!

Nieuws

Noors dieet, gezonde voeding

Hoe vis voor een gezond lichaam zorgt

Nieuws
Hoewel we bij de Noordzee geen grote fan van de dieetcultuur zijn, juichen we wél een gezond eetpatroon toe. En laat vis nu net hét ingrediënt zijn dat kan bijdragen tot die gezonde levensstijl. Zo bewijst ook het Noorse ‘dieet’,…
Lees meer
Zalm is rijk aan Omega 3

Vis, is het echt zo gezond?

Nieuws
Is vis echt zo gezond als iedereen beweert? Het antwoord is ‘ja’. Maar waarom is het nu net zo gezond? En welke gezondheidsvoordelen kunnen we ermee halen? We lichten toe. Hoewel je op het terras van de Noordzee op zonnige…
Lees meer

Deze vissen eet je in het voorjaar

Nieuws
Het hele jaar door is er aanvoer van verse vis. Toch is het aanbod van vis dat in onze vistoog ligt niet elke maand, week, zelfs niet elke dag hetzelfde. Verschillende vissoorten planten zich immers op verschillende tijdstippen en locaties…
Lees meer

Vis van bij ons: altijd de beste keuze!

Nieuws
Nee, met ‘vis van bij ons’ bedoelen we niet per se ‘vis uit onze Noordzee-vistoog’. Waar we wél op doelen, is dat het eten van ‘vis uit onze (Belgische) wateren’ altijd de beste keuze is! We leggen je uit waarom! …
Lees meer

Hoe lang kan je vis bewaren? 

Nieuws
Wanneer je vis koopt in een (vis)winkel, dan is de (normaal gezien) kraakvers. Daarom eet je de vis die je gekocht hebt best nog de dag zelf. Dan zal de kwaliteit het beste zijn. Toch kan je vis ook wat…
Lees meer

1958: de start van de Noordzee

Nieuws
Al sinds 1994 zijn Wouter en Veronique de gezichten van en de drijvende kracht achter de Noordzee. Maar wist je dat de Noordzee eigenlijk al in 1958 werd opgericht? Wat toen nog een kleine viswinkel voor uitsluitend verse vis was,…
Lees meer

Recepten

Pasta Vongole

Recepten
Ingrediënten voor 4 personen 3 sjalotten 2 teentjes look 1 bussel (platte) peterselie 1 kg venusschelpen zout 500 g spaghetti olijfolie peper van de molen Bereidingen  Pasta Zet een grote pot water op het vuur en voeg er wat zout…
Lees meer
Tartaar van tonijn

Tartaar van tonijn

Recepten
Ingrediënten voor 4 personen 400 gr verse tonijn 1 el sojasaus 1 klein stukje gember, gehakt 1 bussel koriander, fijngehakt 8 stuks Chinese kers (physalis), in schijfjes 1 kleine kl wasabi 2 limoenen, het sap 1 kl geroosterde sesamzaadjes Bereiding…
Lees meer
Rog met kappertjes en botersaus

Rog met kappertjes en gebakken patatjes

Recepten
Ingrediënten voor 4 personen 4 verse roggenvleugels ½ bussel krulpeterselie 1 citroen boter bloem peper zout 4 eetlepels kappertjes 400 g aardappelen (vastkokend) Bereiding Vis Haal de roggenvleugel(s) uit de frigo en kruid met wat peper en zout langs beide…
Lees meer
Zeetong Meunière

Zeetong Meunière

Recepten
Ingrediënten voor 4 personen 800g aardappelen  1 kropsla  1 sjalot  enkele sprieten bieslook enkele takjes dragon 1 bussel (platte) peterselie 4 zeetongen ontveld 1 scheutje olijfolie 80g boter peper zout een scheutje olijfolie of sla-olie een scheutje natuurazijn 2 citroenen…
Lees meer

Events

Maatjesfestival

20e editie maatjesfestival!

Events
Ken je het maatjesfestival al? Nee? Hoog tijd om daar werk van te maken! Dit jaar vieren we immers de 20e editie van het maatjesfestival. We beloven er iets moois van te maken! Elk jaar vieren we de komst van…
Lees meer