Vis van bij ons: altijd de beste keuze!

Nee, met ‘vis van bij ons’ bedoelen we niet per se ‘vis uit onze Noordzee-vistoog’. Waar we wél op doelen, is dat het eten van ‘vis uit onze (Belgische) wateren’ altijd de beste keuze is! We leggen je uit waarom! 

Tomaat-garnaal, een heerlijke zeetong ‘meunière’, waterzooi van vis, mossel- of vissoep… Het zijn gerechten die je vandaag niet meer uit onze Belgische keuken kan denken. Bovendien komen veel van de vissen en zeevruchten die gebruikt worden in die gerechten uit onze eigen zeeën! Kies je voor een Belgisch visgerecht, dan kies je in principe dus voor lokale vis. 

Lokale vis, een slimme keuze

Kiezen voor lokale vis is een slimme keuze, en wel om verschillende redenen. Dé belangrijkste: je vis legt een korte afstand af en is dus kraakvers. Bovendien draagt die korte afstand bij tot een lagere voetafdruk. Bovendien zitten er heel wat soorten vissen in onze wateren én is vis erg gezond voor je.

Superverse vis op je bord

Wie kiest voor vis van bij ons, kiest voor vis die in principe ook heel snel geleverd kan worden. Doordat die vis slechts een korte weg moet afleggen, is hij dus een pak verser dan de vis die van bijvoorbeeld hoog in Scandinavië of andere wateren moet komen, en dus een pak langer moet reizen. En hoe verser, hoe beter natuurlijk!

Duurzaamheid: een belangrijk aspect

Een korte levertijd betekent ook positief nieuws voor de duurzaamheid. Hoe korter de weg die vis moet afleggen en hoe minder transport er voor nodig is, hoe beter dat uiteindelijk is voor het milieu. Conclusie: vis uit onze Noordzee is een pak duurzamer dan vis uit andere zeeën en regio’s. 

Nooit eentonig én supergezond

Een derde voordeel aan lokale vis is dan weer de verscheidenheid aan opties. In onze Noordzee zwemmen immers veel verschillende soorten vis: zeetong, makreel, pladijs, rog, wijting, garnalen… Je hoeft dus zéker niet elke dag hetzelfde te eten! 

Bovendien brengt verse vis ook heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Wie regelmatig vis eet, geniet automatisch van een betere gezondheid, meer energie en minder last van hart- en vaatziekten. Daarover lees je hier meer.

 

Vis uit de Noordzee op jouw bord? Dat kan! We hebben dagelijks een groot assortiment van Noordzeevis in onze toog voor je klaarliggen.