Welke vis eet je best in de lente en in de zomer?

Vis is er het hele jaar door. Maar hoewel er dagelijks aanvoer is, verschilt het aanbod van de maand, de week en zelfs van dag! Maar hoe weet je dan welke vissen je het beste bereidt in de lente of de zomer? We helpen je verder! 

Wat te eten in de lente? 

Net zoals in de wintermaanden (ref naar artikel) zijn ook in de lente de rondvissen nog erg in trek. Schelvis, roodbaars, makreel… Ze staan nog de hele lente lang op het lijstje met vissen die in trek zijn. Heb je ooit zeewolf al geprobeerd? Dan is het nu het moment! Ook de pijlinktvis (calamar) kan je gedurende de lentemaanden nog in veel vistogen terugvinden.

En welke vis in de zomer? 

Vanaf de zomer tot in het najaar start het seizoen van heel wat vissoorten. Dan ligt onze vistoog vol met een zeer gevarieerd aanbod. Zo wordt de zomer bestempeld als ‘de start van het seizoen voor de platvissen’. Rog, zeetong, pladijs… Het zijn slechts enkele van de lekkernijen die je op dit moment kan krijgen. Een zomerse zeetong meunière, een fishburger met gepaneerde schelvis, een gebakken roggevleugel met boter en kappertjes… Om van te watertanden! 

Een duidelijk overzicht van de seizoensvissen vind je terug op de viskalender.

Heeft dit artikel je overtuigd voor een stukje vis, maar weet je niet hoe je dat moet bereiden? Doe inspiratie op tussen onze recepten!