Ze hebben iets langer dan gewoonlijk op zich laten wachten, maar daar zijn de Zeeuwse mosselen eindelijk! Gekweekt volgens de traditionele bodemcultuur, goed gevuld en lekker van smaak. Beschikbaar in onze viswinkel én ‘à la plancha’ aan onze fishbar.
Mosselen zijn er in principe het hele jaar door (zoals zo veel producten). Toch eet je mosselen – en dat geldt voor elk voedingsproduct – het best tijdens hun specifieke seizoen. Voor (Zeeuwse & Franse bouchot) mosselen betekent dat: mid-juli tot maart.
Wat is bodemcultuur?
Een kweekproces volgens bodemcultuur is in principe de traditionele manier van mosselkwekerij. De mosselen worden op de bodem van de zee gekweekt en vangen zo een pak meer ‘grondstoffen’ als nutriënten en vitamines uit de bodem op. Hierdoor is de vrucht een pak groter en steviger én heeft de mossel ook meer smaak.
Mosselen die buiten het seizoen worden gegeten, zijn doorgaans mosselen die volgens de hangcultuur zijn gekweekt. Dit is een andere manier van mosselkweken en is minder kwalitatief. Lees er hier meer over.
Opgelet! Voorlopig serveren we nog geen bouchot mosselen bij de Noordzee. Dit omdat de kwaliteit nog onvoldoende is en de vrucht bijgevolg te klein en smaakloos. Houd onze website of sociale media in het oog voor updates!