Ingrediënten voor 4 personen
4 verse roggenvleugels
½ bussel krulpeterselie
1 citroen
boter
bloem
peper
zout
4 eetlepels kappertjes
400 g aardappelen (vastkokend)
Bereiding
Vis
Haal de roggenvleugel(s) uit de frigo en kruid met wat peper en zout langs beide kanten. Strooi wat bloem op een bord en wentel er de vis door. Klop er vervolgens de overtollige bloem af.
Saus
Verhit je pan, leg er een klont boter in en bak de rog op een matig vuur totdat hij aan beide zijden goudbruin ziet. Opgelet! Laat je boter niet verbranden. Voeg er dus regelmatig een klontje boter aan toe. Een sappig stukje vis? Schep regelmatig wat braadvet over je stuk vis.
Patatjes
Schil je aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook ze in een pot met gezouten water totdat ze net niet gaar zijn. Doe een klontje boter in een pan en leg de aardappelschijfjes erin. Laat ze bakken totdat ze langs weerszijden goudbruin-krokant zijn. Werk af met peterselie.
Schep de aardappelen uit de pan en houd deze warm. Smelt een extra klontje boter in de pan en voeg er de kappertjes aan toe. Doe er ook het citroensap bij. Nadien is je saus klaar.