Wist je dat we bij de Noordzee zo weinig mogelijk voedings- en visafval produceren? Dat doen we door zo veel mogelijk van onze kwalitatieve producten te hergebruiken en te verwerken.
Onze verse vis wordt dagelijks geleverd. Dat doen we om zowel de versheid, als de kwaliteit blijvend te kunnen garanderen. Maar omdat we niet elke dag uitverkopen, blijft er elke dag nog vis in onze toog over. Die gooien we uiteraard niet weg.
Vis voor fishbar of visbereidingen
Wordt de verse vis in onze vistoog niet verkocht, dan wordt deze voor andere doeleinden gebruikt: een deel ervan wordt op onze plancha (fishbar) bereid en ter plaatse geserveerd, een ander deel wordt dat weer gebruikt in onze vissalades en andere keukenbereidingen voor onze traiteur.
En ook de visgraten die overblijven, krijgen een functie in onze keuken: deze worden gebruikt om onze fumets of bouillons mee te bereiden. Die worden op hun beurt dan gebruikt in onze vissoepen en andere bereidingen.
Op deze manier produceren we bij de Noordzee weinig tot geen voedings- en visafval.