Ingrediënten voor 4 personen
400 gr verse tonijn
1 el sojasaus
1 klein stukje gember, gehakt
1 bussel koriander, fijngehakt
8 stuks Chinese kers (physalis), in schijfjes
1 kleine kl wasabi
2 limoenen, het sap
1 kl geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
Vis
Hak je verse, rauwe tonijn fijn met een mes (én met de hand!) in kleine blokjes. Doe de tonijn nadien in een kom en doe er de gehakte gember, koriander, Chinese kers, de wasabi, het limoensap, de sojasaus en de sesamzaadjes aan toe.
Meng alles goed door elkaar en serveer.
Patatjes
Schil je aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook ze in een pot met gezouten water totdat ze net niet gaar zijn. Doe een klontje boter in een pan en leg de aardappelschijfjes erin. Laat ze bakken totdat ze langs weerszijden goudbruin-krokant zijn. Werk af met peterselie.
Werk je bord af met een frisse salade met een huisgemaakte vinaigrette.