Privacy Policy

Privacy Policy

WWW.noordzeemerdunord.BE
www.vishandelnoordzee.be

WIE ZIJN WE ?

We really are pretty open and honest

We proberen erg hard om zo weinig mogelijk over je te weten en je zo min mogelijk te ondervragen via deze site, opdat we je nog steeds een geweldige online ervaring trachten te bieden, waarvoor we zo weinig mogelijk gegevens moeten bewaren.

Natuurlijk willen we soms weten en controleren hoeveel mensen onze nieuwsbrief openen, op welke inhoud wordt geklikt en hoe vaak, hoeveel mensen onze berichten op sociale media plaatsen en erop klikken, en hoeveel mensen onze website bezoeken. Maar we weten niet precies wie ze zijn of dat jij een van hen bent.

Wij, NOORDZEE | MERDUNORD, registreren alleen persoonlijke gegevens die je ons vrijwillig hebt gegeven en we gebruiken trackers of cookies voor marketingdoeleinden. Een cookie is een klein tekstbestand dat een website opslaat op je harde schijf. Cookies op onze websites worden over het algemeen alleen gebruikt voor anonieme, statistische analyse en om de gebruikerservaring te verbeteren. We gebruiken ze niet om uw persoonlijke gegevens te verzamelen je bent ook van harte welkom om te surfen in de privémodus of met cookies gedeactiveerd in je browser.

Misschien heb je je ook geabonneerd op onze nieuwsbrief, ben je een vriend via sociale media zoals facebook of kennen we elkaar op Instagram, dan is dat geweldig. Je hebt altijd de mogelijkheid om alles te verwijderen of je uit te schrijven. We moeten toch wel een beetje gegevens bewaren, want we kunnen je geen nieuwsbrief mailen als we je mailadres niet hebben, toch?

WE ANALYSEREN SOMS GEGEVENS, MAAR WE ANALYSEREN JOU NOOIT

Algemeen wordt aangenomen dat vissen een geheugenbereik hebben van slechts 30 seconden. Canadese wetenschappers hebben echter aangetoond dat dit verre van waar is – in feite kunnen vissen zich herinneren waar ze 12 dagen later werden gevoed.

Maar jouw gegevens zijn redelijk veilig bij ons 🙂 De kleine hoeveelheid persoonlijke gegevens die we bewaren, beschermen we met al onze macht en met de nieuwste systemen die regelmatig worden onderhouden met beveiligingspatches en updates. We zullen je gegevens nooit verkopen en het spreekt vanzelf dat we deze alleen zullen delen als dit absoluut noodzakelijk is.

WIL JE ER UIT?
OH, ALS WE ELKAAR OOIT AAN DE TELEFOON HEBBEN GESPROKEN OF IN DE WINKEL OF FISHBAR EEN FIJN GESPREK HEBBEN GEHAD, KUNNEN WE ECHT NIETS DOEN – OMDAT JE NIET ZOMAAR HERINNERINGEN KAN WISSEN EN WE GEEN GELUIDSOPNAMES HEBBEN BEWAARD 🙂

Als je dit toch wilt doen, ONS VERLATEN EN AL JE GEGEVENS MEEPAKKEN, of als je andere vragen of opmerkingen hebt, neem je gewoon contact op met onze gegevensbeschermer via e-mail privacy@noordzeemerdunord.be.

BENIEUWD HOE WE BIJ NOORDZEE | MER DU NORD ZORG DRAGEN VOOR JE GEGEVENS

We verwerken gegevens conform aan de Belgische privacywet en de daaropvolgende Algemene Verordening Gegevensbescherming.

We willen onze bezoekers van de website zoveel mogelijk informeren, respecteren en de controle geven over wat er met hun persoonsgegevens gebeurt. We leggen je dan ook graag in detail uit welke gegevens we van je bijhouden, waarom we dat doen, wat we doen om je privacy te beschermen en hoe je hierover controle hebt.

WAT ZIJN PERSOONSGEGEVENS

Onder ‘persoonsgegevens’ verstaan wij gegevens die op een identificeerbaar persoon betrekking hebben en die je ons zelf geeft (bvb. door het invullen van een contactformulier, door je in te schrijven op een nieuwsbrief of door het versturen van een mail).

WELKE GE­GE­VENS KUN­NEN WE VAN JE BIJ­HOU­DEN?

Afhankelijk van je specifieke relatie met NOORDZEE | MER DU NORD, kunnen we verschillende persoonsgegevens van je bijhouden. De volgende gegevens kunnen door ons worden verzameld:

• Voor- en achternaam: want je aanspreken met je voornaam is nu eenmaal altijd leuker.
• Adres en woonplaats: soms willen we je nu eenmaal ook via je brievenbus kunnen bereiken
• Eventueel je telefoonnummer: we nemen graag contact met je op via telefoon indien je dat opgaf in jouw contactaanvraag. Dat gaat soms nog zo snel, maar je bent helemaal niet verplicht om dit in te vullen.
• E-mailadres: Bij het invullen van ons contactformulier, houden we jouw e-mailadres bij. Zo weten we waar we onze reply naartoe kunnen sturen. Ontvang je liever geen mailings meer? Uiteraard zien we je niet graag gaan, maar schrijf je gerust uit.

Als het niet meteen lukt om je uit te schrijven op de mailinglist, neem dan contact op met PRIVACY@NOORDZEEMERDUNORD.BE.

We verzamelen ook informatie die je ons verstrekt en de inhoud van berichten die je naar ons hebt verstuurd, zoals vragen en informatie die je aan ons hebt doorgegeven via het contactformulier op onze website.

Daarnaast slaan we ook ook jouw data op die je via mail verstuurt naar de verschillende medewerkers bij NOORDZEE | MERDUNORD en onze algemene mailadressen die we gebruiken om administratie te stroomlijnen.

HOE EN WAAR­OM WE JOUW PER­SOONS­GE­GE­VENS GE­BRUI­KEN?

Alle persoonsgegevens binnen het kader van onze website worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter bescherming van persoonsgegevens enkel voor de door jou gevraagde diensten en verwerking van jouw aanvragen verzameld, verwerkt en gebruikt. Redenen waarom we sommige gegevens van jou bijhouden:

Communicatie: We gebruiken gegevens die we verzamelen om met je te communiceren en om onze communicatie met je zo persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we contact met je opnemen per telefoon, via e-mail of op een andere manier. Op onze website kan je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Jouw e-mailadres houden we daarom bij, want hoe zouden we anders onze nieuwsbrieven in jouw mailbox krijgen? Je kan je steeds meteen en volautomatisch in- of uitschrijven trouwens. Als dat niet meteen lukt, kan je contact opnemen met PRIVACY@noordzeemerdunord.be.

Verbetering van onze website: We leren onze websitebezoekers graag goed kennen. Als je grasduint door onze website, gebruiken we die gegevens om onze website op termijn voor jou te kunnen verbeteren. Deze gegevens worden zo anoniem mogelijk verzameld: het is niet zo dat we weten wie er specifiek op onze site surft tenzij je je kenbaar maakt via het contactformulier. We gaan ook niet actief op zoek welke identificeerbare persoon als individu op onze website links aanklikt.

Adverteren: We kunnen jouw data ook gebruiken om mogelijks interessante advertenties aan je te laten zien op sociale netwerken als Facebook of Instagram. Dat doen we met behulp van cookies. Uiteraard doen we dit enkel indien je daarvoor je toestemming geeft via de cookies die je aanvaardt dan wel weigert. Die toestemming kan je ook op eender welk moment intrekken.

CRM / ERP: We gebruiken meerdere interne tools die voor onze medewerkers beschikbaar zijn, en waar data wordt opgeslagen om onze diensten te kunnen aanbieden. Deze data wordt enkel gebruikt om die diensten te kunnen aanleveren en worden enkel gebruikt in functie van de professionele relatie die we hebben met jou als (potentiele) klant of derde partij. Voorbeelden van gebruik zijn facturatie, het opmaken van offertes, het sturen van onderhoudsberichten voor diensten die je afneemt, etc.

HOE WE JOUW PER­SOONS­GE­GE­VENS DELEN MET DERDE PAR­TIJ­EN?

Simpel: we verkopen of verhuren op geen enkel moment je gegevens aan derde partijen die geen deel uitmaken van NOORDZEE | MER DU NORD. We kunnen sommige van je gegevens echter wel voor onze eigen ‘marketing’doeleinden gebruiken. Uiteraard doen we dit enkel indien je daarvoor je toestemming geeft via de cookies die we aanbieden op onze website en die kan je altijd zelf, zonder onze tussenkomst afzetten. We vinden het zelf ook niet aangenaam dat onze eigen data zonder toestemming gedeeld wordt, dus doen we dat hier ook niet.

HOE WE JOUW PER­SOONS­GE­GE­VENS BE­SCHER­MEN EN WAAR WE DEZE OP­SLAAN? 

NOORDZEE | MER DU NORD slaat je persoonsgegevens netjes op in beveiligde databases. Waar mogelijk, en dat is bijna altijd mogelijk, is onze data versleuteld met stevige ciphers en een goede policy.  Enkel die gegevens die nodig zijn opdat onze medewerkers de gevraagde diensten kunnen leveren, worden actief gebruikt. Er zijn meerdere policies van kracht om data te vrijwaren van lekken. Daarnaast worden al onze medewerkers pro-actief gewezen op hun plichten om correct met data om te gaan en zijn ze op de hoogte van de bepalingen in de GDPR-wetgeving.

VER­AN­DE­RIN­GEN AAN ONZE PRI­VA­CY PO­LI­CY?

Deze tekst wordt bijgewerkt als er aanvullende aanpassingen die van wettelijk belang zijn of die ingaan tegen eerdere afspraken die we hier maakten. Als het grote aanpassingen betreft, laten we dat ook duidelijk weten.

JOUW RECH­TEN OVER JE GE­GE­VENS?

Jij bent en blijft baas over jouw persoonlijke gegevens. Heb je vragen over onze Privacy Policy of over jouw persoonlijke informatie? Wil je jouw persoonlijke gegevens inkijken, wijzigen of verwijderen uit onze systemen? Laat het ons weten via privacy@noordzeemerdunord.be en dan bekijken we dat voor jou. We zijn beschikbaar om je verder te helpen met je vragen en we verbinden ons er toe om je gepast en binnen realistische tijdsbestekken van antwoord te dienen.

Je nieuwsbrief voorkeuren: Indien je nieuwsbrieven via e-mail van NOORDZEE | MER DU NIORD ontvangt en je je hiervoor wenst af te melden, dan kan je je perfect uitschrijven via de nieuwsbrief.

WAT ZIJN COOKIES?

Om je beter én persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies op onze websites. Helaas geen zoete lekkernijen, wel heel kleine (tijdelijke) tekstbestanden die worden gedownload naar jouw computer of device om je gebruikservaring te verbeteren.

Deze Cookie Policy beschrijft welke informatie hiermee verzameld wordt, hoe deze informatie gebruikt wordt en waarom het volgens ons soms nodig is om deze cookies op te slaan. We zullen ook uitleggen hoe je het kan vermijden dat cookies worden opgeslagen. Hierbij maken we wel de kanttekening dat het mogelijk is dat hierdoor bepaalde elementen van de functionaliteit van de website kunnen “breken”.

Om je gerichter te helpen, gebruiken wij cookies op onze websites. Helaas geen zoete lekkernijen, wel heel kleine (tijdelijke) tekstbestanden die worden gedownload naar jouw computer of device. Cookies zorgen er o.a. voor dat je niet altijd dezelfde informatie hoeft in te voeren wanneer je onze website bezoekt. Daarnaast geven ze ons informatie mee over hoe je doorheen de website surft en gebruiken we deze – mits jouw toestemming – voor marketingdoeleinden na je bezoek.

Alle niet-essentiële cookies kan je uitschakelen op onze website via o.a. browserinstellingen, maar weet wel dat onze website mogelijks een andere ervaring oplevert dan deze die we voor ogen hadden. Maar – ook daar ben je op de website van NOORDZEE | MER DU NORD volledig vrij in natuurlijk…

HOE WIJ COOKIES GEBRUIKEN?

Wij gebruiken verschillende soorten cookies voor verscheidene redenen.
Zo gebruiken we deze om:
• te analyseren hoe jij doorheen de website surft, zodat we deze kunnen verbeteren
• ervoor zorgen dat je niet altijd dezelfde informatie opnieuw (en opnieuw en opnieuw) moet ingeven wanneer je de website bezoekt
• jou betere en meer gerichte ervaringen te bieden op onze website
• jou relevante advertenties te tonen op basis van jouw interesses

Deze verschillende types cookies hebben we netjes gebundeld in 3 groepen. De instellingen van deze cookies kan je zelf ten alle tijde aanpassen.

HOE JE JOUW COOKIE SETTINGS KAN BEHEREN? EASY.

Sommige functionaliteiten op de website zijn essentieel en werken simpelweg niet zonder cookies. Bepaalde andere cookies die je liever uitgeschakeld ziet, kunnen het design en de werking van de website sterk beïnvloeden. Je kan je cookie instellingen beheren via de browser waarmee je op de site surft.

STRIKT NOODZAKELIJKE COOKIES

Sommige cookies zijn essentieel voor het gebruik van de website. Zonder deze kunnen we bepaalde services gewoonweg niet leveren, en kunnen ze dan ook niet uitschakelen. Op onze website gaat dat over:

TAALCOOKIE

Met deze cookie onthouden we jouw taalvoorkeur op de website, zodat we je niet telkens bij een nieuw bezoek naar de default taalversie van de website doorsluizen.

PERFORMANCE COOKIES

Natuurlijk willen we graag weten hoe je onze website precies gebruikt, waar je afhaakt en welke pagina’s je interessant vindt. We duiken in deze informatie om onze website steeds beter te optimaliseren naar de wensen van jou en andere bezoekers.

De cookies die wij gebruiken:

GOOGLE ANALYTICS

Google Analytics is een van de meest verspreide en betrouwbare analytische oplossingen op het internet om te helpen bij het vergaren van informatie over hoe de website best gebruikt wordt, en hoe de gebruikservaring kan verbeterd worden. Met deze cookie houden we mogelijk bij hoe lang je op de website surft, welke pagina’s je precies bezoekt en hoe je ons hebt gevonden. Op die manier weten wij wat bezoekers interessant vinden en kunnen wij de website en haar inhoud blijven verbeteren.
Naam cookie: _ga, _gat, _gid
Kenmerken: Deze cookie komt van Google en wordt na 2 jaar maximum verwijderd.

VIMEO  

Vimeo wordt door onze website gebruikt voor het opslaan en weergeven van videocontent. Deze cookies worden door Vimeo ingesteld om het gebruik van hun diensten bij te houden. Deze cookies worden alleen opgeslaan van zodra je op Play klikt.

Naam cookie: player.vimeo.com
Kenmerken: Deze cookie wordt verwijderd aan het einde van je sessie.

PERSOONSGEGEVENS

Wanneer je beslist om identificatiegegevens aan NOORDZEE | MER DU NORD, al dan niet via de website, mee te delen, verzamelen wij persoonsgegevens. NOORDZEE | MER DU NORD verzamelt naam en contactgegevens zoals naam, functie, adres, telefoonnummer, e-mailadres, gsm-nummer of bankrekeningnummer.

Verder verzamelen wij de inhoud van elke communicatie zolang dit nodig is om jou onze diensten te verlenen.
Je kan onze website bezoeken zonder persoonlijke gegevens mee te delen. In dat geval is het wel mogelijk dat bepaalde gegevens verzameld worden via cookies, bijvoorbeeld om de taal waarin je de website bekijkt te registreren.
Onze website maakt gebruik van functionele cookies. Cookies zijn kleine informatiebestanden die automatisch worden opgeslagen op de harde schijf van uw computer. Met behulp van cookies kan het gebruik van de website sneller en efficiënter verlopen. Zij kunnen uw computer of de bestanden erop niet beschadigen.
In zo’n cookie wordt informatie opgeslagen over bepaalde voorkeuren (taalkeuze, de gebruikte browser, IP-adres, …) en kunnen bepaalde contactgegevens onthouden worden (login, wachtwoord). Aan de hand van cookies kan u op onze website worden herkend als u deze opnieuw bezoekt en kunnen wij u bij een volgend bezoek nog beter van dienst zijn.

Cookies stellen NOORDZEE | MER DU NORD in staat het gebruik van de website te controleren en te analyseren in het voordeel van de klant alsook met toestemming van de klant (voorbeelden van cookies: Google Analytics, Facebook pixel,…). Je kunt die cookies altijd weigeren via uw browser instelling. Als u dat doet, is het mogelijk dat de website of delen ervan niet meer naar behoren werken. Wij verkopen de persoonsgegevens die wij hebben verzameld niet aan derden noch geven wij deze aan hen vrij, behoudens de gevallen omschreven in deze privacyovereenkomst of zoals u ten tijde van de verzameling werd meegedeeld.

WIJ KUNNEN UW PERSOONSGEGEVENS OOK BEKEND MAKEN
• wanneer bepaalde wetgeving of een juridische procedure ons daartoe verplicht;
• in kader van een onderzoek naar vermoedelijke of actuele frauduleuze en illegale activiteiten.

Wij behouden ons het recht voor om persoonsgegevens over te dragen in het geval wij een deel of het geheel van onze onderneming of van ons vermogen zouden verkopen. Indien een dergelijke verkoop zich voordoet, zullen wij alle redelijke maatregelen treffen om de verkrijger aan te zetten tot een correcte verwerking van de aan ons verstrekte persoonsgegevens en dit op een manier die overeenstemt met deze privacyovereenkomst.

HOE LANG WORDEN UW PERSOONSGEGEVENS BEWAARD?

NOORDZEE | MER DU NORD bewaart uw persoonsgegevens zo lang als nodig is om u onze diensten aan te bieden of voor andere essentiële doeleinden, zoals het voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.

De gegevens worden 5 jaar na de beëindiging van elke samenwerking of na het laatste contact tussen ons verwijderd, behalve in geval van een lopend geschil.

WAT ZIJN JOUW RECHTEN?

RECHT VAN INZAGE, VERBETERING EN AANVULLING

Het recht van inzage, verbetering en aanvulling van uw persoonsgegevens kunt u op elk moment uitoefenen. Dit kan door een verzoek te verzenden met een kopie van uw identiteitskaart naar privacy@noordzeemerdunord.be.

RECHT OP OVERDRAAGBAARHEID

U heeft het recht om de persoonsgegevens die u ons gegeven heeft in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te ontvangen, al dan niet met de bedoeling de persoonsgegevens over te dragen aan een andere partij.

RECHT OM GEGEVENS TE WISSEN

Het recht om persoonsgegevens te wissen kunt u op elk moment uitoefenen. Dit kan door een verzoek te verzenden met een kopie van uw identiteitskaart naar PRIVACY@NOORDZEEMERDUNORD.BE Naar aanleiding van dergelijk verzoek zullen wij geen verder gebruik maken van je persoonsgegevens en zullen wij deze persoonsgegevens enkel nog bewaren voor zover en in de mate dat dit noodzakelijk zou zijn om aan een wettelijke verplichting te voldoen.

RECHT OP VERZET EN KLACHTEN

Wanneer u wenst dat wij uw persoonsgegevens niet langer verwerken, kan u uw toestemming op elk moment – geheel of gedeeltelijk – intrekken. Dit kan door een verzoek te verzenden met een kopie van uw identiteitskaart naar PRIVACY@noordzeemerdunord.be.

Indien u een vraag of een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens, kan u deze richten aan privacy@noordzeemerdunord.be. Wij verbinden ons ertoe een tijdig gevolg te geven aan deze verzoeken en klachten.

Indien u vindt dat een van uw rechten niet werd gerespecteerd, kunt u daarenboven ook een klacht neerleggen bij de Belgische Privacycommissie.

ZIJN UW PERSOONSGEGEVENS VEILIG BIJ ONS?

Wij hebben de nodige fysieke, technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen genomen om uw persoonsgegevens doeltreffend te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en gebruik en onthullingen. Zo krijgen enkel bevoegde personen toegang tot uw persoonsgegevens, na het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord, o.a. door encryptie via SSL technologie.

RESPECT VAN DE REGELS VAN GEGEVENSBESCHERMING

We respecteren de regels met betrekking tot de bescherming van de persoonlijke levenssfeer in overeenstemming met de wet van 8 december 1992 en de Algemene Verordening Gegevensbescherming in de wet van 14 april 2016.

CONTACT OPNEMEN

Indien u verdere vragen heeft over deze privacyovereenkomst, uw rechten wenst uit te oefenen, of de door u verstrekte gegevens of instellingen wenst te wijzigen, contacteer ons dan hier: PRIVACY@NOORDZEEmerdunord.be.

BVBA POISSONNERIE NOORDZEE, BRUSSEL