Onze Oesters…

Return to all

Sentinelle
IERLAND

Gedurende 3 jaar verrijken deze oesters zich met alle voedingsstoffen van onze bijzondere baaien. Het oesterzaad komt uit Frankrijk en groeit op de Ierse oesterbodems van de familie Boutrais. Deze speciale oester is vlezig en krokant. Ze heeft een toets van hazel- en amandelnoot op de tong, met een jodiumachtige smaak op het einde. De Sentinelle komt perfect tot haar recht met een vleugje citroen of  een scheutje sjalottenvinaigrette.

Net zoals de Ostra Regal omsluit de parelmoeren schelp de vlezige oester met een witte spier die contrasteert met de donkere mantel. De spier is kleiner, maar des te krokanter en smaakvoller.

 

SeLECTION MARINE
IERLAND

De Sélection Marine is een oester van fijne kwaliteit, afkomstig uit de MacSwyne-baai, met een ronde vorm en een vleesgehalte van bijna 12%. Ze is een vaste waarde en combineert traditie met oestergenot aan tafel met vrienden en familie. Deze oester vormt een harmonieus geheel met een jodium-, zout- en minerale smaak. De zee biedt haar subtiliteit, het gesteente en zout haar karakter. Deze fijne delicatesse is ideaal als aperitief met een broodje bestreken met boter en een glas witte wijn.

De gladde en ronde schelp heeft een parelmoeren witte binnenkant. Het fijne delicate vruchtvlees onderscheidt zich door haar helderheid. Bij het openen komt er veel water vrij, wat een teken is van langdurige versheid.

 

OSTRA REGALE
IERLAND

De Ostra Regal onderscheidt zich door haar kwaliteit. Ze wordt gedurende 4 jaar intensief gekweekt door de familie Boutrais in de baai van Bannow in Ierland. In de diepe inham die enkel verbonden is met de zee door een smalle strook wordt fytoplankton optimaal vastgehouden. Zo profiteert de oester van de nodige voedingsstoffen voor een goede groei. Deze oester heeft een krachtige steen- en jodiumachtige smaak in het begin en een algensmaak op het einde. Ze is krokant en zoet, met een lichte hazelnootsmaak.

Een ware zeedelicatesse! Haar parelmoeren schelp omsluit het vruchtvlees met een witte spier die contrasteert met de donkere uiteinden van de mantel.

GILLARDEAU
FRANKRIJK

Tijdens hun kweek krijgen Gillardeau-oesters alle nodige zorg om hun groei te bevorderen totdat ze de ideale rijpheid hebben bereikt. De verschillende handelingen die vervolgens uitgevoerd worden, zorgen voor een constante kwaliteit van de oester, met rijkelijk vruchtvlees en een unieke smaak. Door deze eigenschappen wordt de Gillaurdeau wereldwijd erkend. 

De Gillardeau heeft een eerder zachte smaak. Dat komt omdat ze gedurende een tijd op smaak worden gebracht in de kleiputten rond L’île d’Oléron die gevuld zijn met zoet water.
Zij draagt de naam van de familie Gillardeau, oesterkwekers sinds generaties.

TIA MARAA
IERLAND

Deze oester dankt haar uitstekende kwaliteit aan de Ierse kweekcultuur van de familie Gillardeau (FR). Ze smaakt nootachtig en heeft een lichte nasmaak van ijzer. De Tia Maraa brengt haar eerste levensjaar door in het zuidwesten van Ierland. Na ongeveer 4 jaar wordt de Tia Maraa overgebracht naar Marennes-Oléron (Frankrijk). Hier krijgt de oester haar uiteindelijk smaak. De combinatie van de Ierse wateren en de oesterputten in Marennes-Oléron geven de Tia Maraa een bijzondere smaak. De Tia Maraa is te herkennen aan haar krokante samenstelling met een luchtige crèmesmaak op het einde.
Naast de uitzonderlijke smaken en het vele vruchtvlees, komt er bij hun opening veel water vrij, wat betekent dat ze hun versheid lang behouden.

 

FINE DE CLAIRE – Marennes-oléron
FRANKRIJK

De Fine de Claire is voor zij die een minder vlezige oester verkiezen. Deze oesters worden gedurende enkele weken in ondiepe kleivijvers gelegd, waar ze een schelp ontwikkelen met een betere kwaliteit dan van deze die in open zee gekweekt worden. Tijdens dit proces geven de oesterputten van de Marennes-Oléron de specifieke smaken van de streek vrij. De oester wordt vooral gewaardeerd door consumenten met een voorkeur voor oesters rijk aan water en met een gebalanceerd aroma.

Het is een oester van superieure kwaliteit met een evenwichtige zoute en vervolgens zoete smaak.

 

ZEEUWSE PLATTE OESTER
Nederland

De Zeeuwse platte oester is een luxe oester die erg hoog staat aangeschreven in de wereld der gastronomie, en wordt misschien wel gezien als de meest exclusieve van haar soort.

Deze oester is afkomstig uit het Grevelingenmeer, waar de beschutte ligging en de uitstekende omstandigheden van dit gebied zorgen voor een hoogwaardige en uitmuntende kwaliteit. Deze oester is echter zeldzaam: ze groeit traag en plant zich moeilijk voort, waardoor ze pas na zes jaar volgroeid is. Door de uiterst delicate, zacht-romige smaak (met een vleugje noot en peper) van deze oester behoort ze tot de absolute top en mag ze absoluut niet ontbreken op de oesterkaart.

 

Niet altijd zijn alle oesters beschikbaar in ons gamma. We zijn gebonden aan de seizoenen, de kwaliteit en de beschikbaarheid. Vraag gerust meer informatie aan de kapitein of zijn crew!